BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министерство на здравеопазването обяви конкурс за директор на РЗИ – Враца


сградата, където се помещава РЗИ-Враца

сградата, където се помещава РЗИ-Враца

Снимка: Фейсбук група РЗИ-Враца

Министерство на здравеопазването обяви конкурс за директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца. Това се случва близо две години след като титулярът на поста д-р Орлин Димитров изненадващо беше освободен от длъжност, а на негово място като „временно изпълняващ длъжноста“ беше назначена шефката на Центъра за кожно-венерически заболявания д-р Кети Ценова.

Кадровата рокада във врачанската здравна инспекция беше съпътствана с протести на работещите в институцията, но въпреки това конкурс за длъжността до момента не беше проведен. Врачанските медии, към които новата временна директорка не е особено благосклонна, попитаха дали обявеният сега конкурс не е предрешен.

Според съобщението на здравното министерство документите на кандидатите за директор на РЗИ – Враца се очакват до 23 март т.г., а кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания: да притежават образователно-квалификационна степен „магистър” по „медицина”; да притежават призната медицинска специалност и 3 години стаж след придобиването й, както и квалификация по „здравен мениджмънт”; Изисква се още компютърна грамотност и познаване на законодатеството в областта на администрирането на дейността на регионалната здравна инспекция. А кандидатите ще трябва да подготвят и защитят концепция за стратегическо управление на тема: „Стратегия за управление и развитие на Регионална здравна инспекция – Враца, включително и в условията на извънредна епидемиологична обстановка”.

Документи за участие в конкурса се подават до 23 март 2021 г. в сградата на Министерството на здравеопазването, пл. „Св. Неделя” № 5 в София.

Област Враца продължава да е на едно от първите 5 места в страната и не е излизала от червената зона по заразени на 100 000 души население от 3 месеца насам. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!