BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министърът на образованието даде 1 година гратисен период за училището в Поликраище


Снимка: скрийншот Би Ти Ви

Министърът на образованието Красимир Вълчев даде една година гратисен период на основното училище в горнооряховското село Поликраище и обеща да не го закрива, съобщи БНР.

Вълчев се срещна с жители на Поликраище днес след като сутринта местните излязоха на протест в защита на училището.

След срещата стана ясно, че основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в селото ще отвори на 15 септември, въпреки решението на Общинския съвет в Горна Оряховица за неговото закриване.

Училището ще го има, но за една учебна година ще трябва да бъдат изпълнени определени условия: да се запази или увеличи броят на децата, които учат в него и да се повишат образователните резултати, както и частично да бъде преодоляна вторичната сегрегация.

Красимир Вълчев посочил, че в последните години е отказал закриването на 8 училища, а Министерството е дало допълнително 100 милиона лева за малки училища и такива с концентрация на деца от уязвими групи.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!