BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Нено Димов е задържан за 24 часа


Прокуратурата разпространи днес снимки от обявените претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – Перник и Министерство на околната среда и водите, включително кабинета на министъра, по повод водната криза в Перник.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа. Това заяви пред „Хоризонт“ Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Срещу министъра, който днес около 13:30 ч. бе изведен от ведомството от униформени с микробус на Специализираната прокуратура, все още няма повдигнато обвинение. 

Пред БНР Милева не уточни от кой момент точно е започнало да тече 24-часовото полицейско задържане на екоминистъра.

Утре ще се разбере ще го обвини ли прокуратурата и ще иска ли за него постоянен арест, както и какъв ще е статутът на бившия областен управител на Перник Ирена Соколова, на бившия кмет на града Вера Церовска и на шефа на ВиК Перник Иван Витанов, който по информация на „Хоризонт“ днес е бил задържан за 24 часа, пише още по темата националното радио.

Днес в Перник и София се извършват обиски и разпити заради водната криза в Перник. Също днес главният прокурор Иван Гешев, който също беше в Перник, съобщи, цитиран от националното радио, че образуваните дела за непредприети действия за предотвратяване на водната криза в Перник вече са обединени в едно мега разследване срещу длъжностни лица от областната управа на града, местното ВиК и екоминистерството, като то се води от спецпрокуратурата. 

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!