BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъж, арестуван за кражба, почина в ареста


Илюстративна снимка: pixabay.com

В пазарджишкия следствен арест е починал 55-годишен мъж, задържан за кражба. Мъжът е бил пребит от търговците, които се опитал да окраде. В ареста е прегледан от лекар, който заключил, че състоянието му е стабилно, но два часа по-късно човекът умира.

По информация на националното радио, което се позовава на местната полиция, 55-годишният мъж е бил задържан в сряда, след като направил опит да краде тикви от крайпътен пазар. Преди да го вкарат в ареста, търговците успели да го хванат и след като бил преведен в безпомощно състояние, повикали полиция.

При ареста крадецът е бил с множество травми по тялото, нанесени от търговците. Поради тази причина в ареста е бил извикан лекар, който е заключил, че състоянието му е стабилно и не е необходимо освобождаването му. Два часа по-късно задържаният мъж е починал. 

Аутопсията е установила, че причината е за смъртта са множеството травматични увреждания след побоя.

Срещу двама от търговците е повдигнато обвинение за убийство и мярката им „задържане“ е удължена на 72 часа. Единият от задържаните е 14-годишно момче, поради тази причина разследването е поверено на следствения отдел към прокуратурата.

Проверка ще установява защо пребитият, който е криминално проявен и е с множество регистрации за кражби, не е бил настанен в болнично заведение.

Инцидентът е станал в сряда, но полицията огласи информацията едва днес. 

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!