BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъж от Видин с обвинение заради тревожна и невярна информация за COVID-19


Снимка: prb.bg

Районната прокуратура във Видин се е самосезирала по повод информация в статия, публикувана в електронна медия, в която се твърди, че заразени с COVID-19 медицински лица от МБАЛ „Св.Петка“ – град Видин заразяват пациенти, съобщиха от прокуратурата. В публикацията се сочи още, че Видин вече е на първо място в страната след София по брой на заразени, като въпреки това е забранено и отказано тестуване на здравните работници и контактните лица.

По случая е образувано бързо досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326, ал.1 от Наказателния кодекс. В качеството на обвиняем е привлечен Г.Г. за това, че на 20.04.2020 г. предал чрез средствата за масово осведомяване заблуждаващи знаци за тревога под формата на подвеждаща и недостоверна информация.

В хода на разследването е било установено, че противно на твърдяното, от 20.04.2020 г. е започнало тестуване за коронавирус на всички медицински лица в МБАЛ „Св.Петка“ – град Видин, която информация е била подробно разяснена на обвиняемия. Въпреки това, Г.Г. е изнесъл заблуждаващи твърдения в електронна медия.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!