BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Националът Йордан Михайлов вече е част от „Чардафон“

Йордан Михайлов ще подсили състава на „Чардафон“ за втория полусезон в „А“ Републиканската хандбална група.

Опитният плеймейкър, който до момента беше основен мотор на вицешампиона „Добруджа“, се споразумя с ръководството на габровския клуб и ще облече зеления екип за решителните битки от първенството през 2020-та. Михайлов беше част от възстановения мъжки национален отбор, който в началото на 2019-та участва в първата фаза от квалификациите за Европейското първенство в Люксембург. Там България зае второ място в спор с отборите на Великобритания, Ирландия и домакина Люксембург.

33 годишният разпределител е роден в с.Българене. Юноша е на местния „Ботев“. Забелязан е от селекционера на националния отбор и ХК „Спартак” (Варна) Пенко Златев и бързо се превръща в основна фигура за отбора на варненци. След три годишно пребиваване в „Спартак“ следва и периода на титлите – общо 9 на брой с отборите на „Локомотив“ (Варна), „Шумен“ и „Фрегата“ (Бургас). Завръщането му в „Спартак“ е за кратко и следват нови предизвикателства с отборите на ХК „Беньозе” (Лиеж, Белгия) и „Добруджа“ (Добрич).

„Йордан Михайлов е отлично познат на отбора и привържениците ни. Той беше в основата на това три годишните ни опити да стигнем до финала на първенството да се окажат безуспешни (б.а. „Чардафон“ губи в три поредни години полуфиналния плейоф срещу състава на „Добруджа“). Сега, когато сме на крачка от финал в турнира Купа България и сме едни от основните фаворити за спечелването на трофея, се надяваме, че точно неговия опит и качествата му ще се окажат нещото, което ни е липсвало”, сподели играещият треньор на габровския тим Христо Данаилов. Първенството в мъжката „А“ РХГ се подновява следващия уикенд. Първият мач на „Чардафон“ от втория полусезон е на 12-ти януари (неделя) срещу състава на „Локомотив“ в (Горна Оряховица). Очаква се там да бъде и дебютът на Михайлов със зелената фланелка.

Източник: Вестник 100 Вести

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!