BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нено Димов е готов да подаде оставка

Нено Димов – Министър на околната среда и водите
Снимка: moew.government.bg

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е готов да подаде оставка, съобщи Mediapool, като цитира свои източници, които не назовава. По-рано днес вицепремиерът Красимир Каракачанов, който е лидер на ВМРО, определи ареста на екоминистъра (от квотата на ВМРО) като „показно убийство“.

В четвъртък, в обедните часове на деня, министърът бе отведен за разпит от спецпрокурора Ангел Кънев, а късно следобяд стана ясно, че е бил арестуван за 24 часа. Димов  прекара нощта в ареста на столичното трето РПУ . Малко преди това премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че оставането на екоминистъра в изпълнителната власт е коалиционен въпрос.

„Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство“, каза днес Каракачанов пред БНР.

Все още не е ясно ще бъдат ли повдигнати и какви обвинения на Димов.

Очаква се това да се разбере на пресконференция днес от 15 ч. в Съдебната палата. На нея ще присъстват говорителят на главния прокурор Сийка Милева, шефът на Спецпрокуратурата Димитър Петров, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.  Обявената тема е за проведените действия по разследване в Перник и Министерството на околната среда и водите.

В рамките на това разследване бяха разпитани и  бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и директорът на ВиК- Перник Иван Витанов. 

Междувременно от днес ВиК-Перник е с нов управител. На проведеното общо събрание на акционерите досегашният управител Иван Витанов е освободен, а на негово място е избран Борислав Иванов. 

Месеци след началото на кризата в Перник започват масирани проверки на ВиК дружествата в страната, припомня Медиапул. В четвъртък вътрешният министър Младен Маринов съобщи за тях, а днес директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев, цитиран от „Фокус“, обяви, че „започват проверки на МВР и ДАНС във всички ВиК райони на територията на Пловдивска област и във ВиК дружествата в цялата страна“. Според него проверките ще започнат следващата седмица.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!