BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ния Вичева е Мис BGathletic.com 2019!

17-годишната състезателка на габровския Атлетически клуб „Орловец 93“ Ния Вичева спечели убедително конкурса за красота при дамите, в който участваха само картотекирани състезатели в Българска федерация по лека атлетика на възраст над 16 години.

Чаровната Ния събра 1317 гласа от читателите на BGathletic.com във финалния етап, почти двойно повече от втората Таня Кадиева от Русе.

Габровската лекоатлетка ще бъде официално наградена като Мис BGathletic.com 2019  на церемония в хотел Мейсън в София на 14 октомври. Тя ще бъде едно от лицата в специален календар, който ще покаже красивата страна на спорта и ще популяризира активния начин на живот. Във фотосесията ще участват и победителите в конкурсите за Мистър BGathletic.com 2019, както и Мис и Мистър за 2019 г. на сайтовете BGbasket.com, BGvolleyball.com и BGswim.com.

Любопитен е фактът, че Ния е третият състезател на АК „Орловец 93“, който печели конкурса за красота на BGathletic.com. През 2014-та Гала Чалъкова стана първата носителка на приза Мис BGathletic.com, а през 2015-та Николай Ненов спечели гласуването за Мистър BGathletic.com.

„Очевидно е, че атлетиката помага на красотата. Радвам се за Ния, защото тя освен отличен спортист е и много умно и ерудирано момиче“, коментира треньорът Веселин Георгиев.

Ето и крайното подреждането в Топ 5 на Мис BGathletic.com 2019:

Ния Вичева – 1317 гласа

Таня Кадиева – 684 гласа

Ванеса Янкова – 596 гласа

Мартина Писачева – 582 гласа

Йорданка Стоянова – 407 гласа

Източник: Вестник 100 Вести

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!