BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Нова броудкастинг груп“ придоби „Канал 3“ и още 2 телевизии и 4 радиа

Снимка: pixabay.com

Нова Броудкастинг Груп вече официално е собственик на Канал 3, както и на още 2 телевизии и 4 радиа.

Това стана след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че не вижда опасност Нова телевизия да получи господстващо положение, придобивайки едноличен контрол върху дружествата, които оперират телевизионните канали „Канал 3“, „The Voice“ и „Magic TV“ и радиостанциите „Веселина“, „Витоша“, „Мagic FM“ и „The Voice Radio“.

Mediapool припомня, че през миналата година КЗК не разреши сделката за Нова тв с чешкия милиардер Петр Келнер, защото медийната група сама по себе си била голяма, но позволи тя да бъде купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви и обяви, че не вижда никаква опасност за злоупотреба.

„Забележителните резултати на цялата ни медийна група не само ни мотивират, но и ни ангажират да отговаряме на нарастващите очаквания на аудиторията. В жанровото многообразие, което предлагаме, ни липсваха изцяло новинарски и музикален телевизионен канал. Придобиването на водещи профилирани медии като Канал 3 и The Voice TV напълно отговаря на лидерската позиция на компанията. Навлизането на радио пазара чрез присъединяване на любими на аудиторията музикални радиостанции, сред които The Voice и Веселина, към широкия спектър от платформи на групата, е поредна важна стъпка към увеличаване на нашата аудитория“, казва Ива Стоянова – изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Стоянова е бивша собственичка на близката до депутата от ДПС Делян Пеевски
телевизия „Канал 3“ и наскоро лансира друга идея за развитието на каналите от групата – извънредните новини на Нова тв да се излъчват по Канал 3.
„Запазването и развитието на новопридобитите канали в настоящите им профили ще гарантира устойчивостта на медийна среда и ще увеличи възможностите за предлагане на все по-разнообразно и качествено съдържание за зрителите и на рекламодателите“, заявяват от Нова Броудкастинг Груп.

След като Нова телевизия стана собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, медията се раздели с редица знакови лица. От телевизията си тръгна продуцентът Дарина Сарелска. Разследващият екип, в който бяха Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов, бе принуден да напусне през 2019 година.
С телевизията се разделиха водещата Лора Крумова и авторът на колажи Валдес Радев. Отстранена беше и Силва Зурлева, която участваше в създаването на телевизията.

Оставки подадоха и продуценти и водещи, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. От спортния сайт „Гонг“ беше уволнен Николай Александров, а целият екип напусна с него. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на „Нет инфо“ Христо Христов.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!