BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният медицински щаб в Пловдив забрани пясъчниците за деца


Илюстративна снимка на rein schoondorp от Pixabay

Областният медицински щаб в Пловдив обяви нова забрана, свързана с мерките за безопасност в извънредната ситуация. Забраната касае детските пясъчници на територията на област Пловдив.

Издадено е предписание от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града за премахване на всички пясъчници за игра.

Изпълнението е възложено на общините в Пловдивска област, които трябва да се погрижат за премахването на пясъчниците в детските заведения.

Забраната важи и за пясъчниците на обществени места, съобщи регионалното издание „Под тепето„.

По думите на областния управител на Пловдив Дани Каназирева, цитирана от изданието, забраната важи за неопределено време.

Новината за новата забрана беше обявена днес – на 1-ви юни, когато се отбелязва международният ден на детето.

Пациентите с COVID-19 от Пловдивска област са 93. От тях 46 са в Пловдив, 32-ма в община „Родопи“, 5 в община Стамболийски, по двама в Карлово, Кричим, Перущица и Хисаря и по един в Калояново и Раковски. От всички потвърдени случаидо момента 16 са инфектираните медицински лица, от които 14 са излекувани.

В Пловдивска област 2273 души са поставени под карантина. Направените от МВР проверки са 563. Продължават проверките и на РЗИ, като до момента са проверени 10 детски заведения и 18 училища, е било съобщено още на днешното заседание на Медицинския щаб в Пловдив.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!