BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обходът на Габрово е с най-интелигентния тунел у нас

Обходният път на Габрово разполага с най-интелигентния тунел в България. Това е мнението на Антон Чинарски, представител на строителите на обходния път на Габрово, който бе пуснат в движение днес в присъствието на премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и кмета на Габрово Таня Христова.

Тунелът под Бакойския баир посреща влизащите в града с „Добре дошли в Габрово“, информира за точния час, температурата и влажността на въздуха и изпраща пътуващите към прохода Шипка с информация, че е отворен за движение, споделят от Община Габрово.

Тунелът под Бакойския баир е част от новоизградения участък от обходния път на Габрово и е построен по нов австрийски метод и по-голяма част от прокопаването му е извършвано с взривни дейности. Тунелът е с една тръба с две ленти за движение, две водещи ивици и тротоари, със системи за безопасност – вентилация, светлинна сигнализация, пожароизвестяване, видеонаблюдение, диспечерски пункт, в момента всички системи се въвеждат в SCADA система за контрол и управление на процесите.

Припомняме, че от днес се пуска движението по новите 12 км от обходния път на Габрово. В новопостроената отсечка от обхода на Габрово е и най-голямото изграждано досега у нас стоманобетоново мостово съоръжение с дължина 640 м и отвор 160 м. Повече по темата четете в статията на Габрово Daily тук: Обходният път на Габрово е готов, от днес се отваря за движение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!