BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Бургас иска да разшири обхвата на „синята“ и „зелената“ зони


синя зона Бургас

синя зона Бургас

Снимка: Петя Михова

Предложение за разширяване на обхвата на „синята“ и „зелената“ зони в Бургас е внесено от местната администрация в Общинския съвет. Сред промените е и част от „синята“ зона в района на Пристанище Бургас и на Централния плаж да бъде обособена като „зелена“ зона през лятото.

До този момент „зелена“ зона е въведна в района на Северния плаж в Бургас. Според администрацията, по този начин ще се осигури равнопоставеност на бизнеса, който се намира на двете територии.

„През годините сме имали запитвания от граждани, които живеят в района на Централния плаж, за това, че особено през събота и неделя, поради спецификата на района, има много струпване на автомобили. Затова предлагаме от 1 май до 30 септември този участък да бъде трансформиран. След това от 1 октомври отново да заработи като „синя“ зона“, обясни управителят на общинско предприятие „Транспорт“ Андрей Рунчев.

Предвижда се „синята“ и „зелената“ зони да бъдат разширени на три места в града. „Два участъка в ж.к. „Братя Миладинови“, които да влязат в „синя“ зона. Единият е заключен между ул. „Уилям Гладстон“, бул. „Сан Стефано“ и ул. „Одрин“. Т.е. между РУО и бившата Билкова аптека. Другият участък е между Новата поща и Гимназията по туризъм, бул. „Демокрация“, ул. „Дунав“, бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Сан Стефано“. „Зелената“ зона да бъде обособена в участъка между ул. „24 ти Черноморски пехотен полк“, бул. „Демокрация“ с граница ул. „Коприщица“, допълни Рунчев.

Според общинския съветник Манол Тодоров разширяването на „синята“ зона не решава изцяло проблема с паркирането в града. „В момента ще избутаме автомобилите от по-централните части в по-крайните“, поясни той.

Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет в края на месеца.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!