BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Габрово кандидатства за младежки център в бившия Летен театър

Община Габрово кандидатства с проектно предложение за основен ремонт, доставка на оборудване и обзавеждане с цел създаване на младежки център на територията на бившия Летен театър, който в момента е изоставен и се руши.

Кандидатстването е по процедурата „Изграждане на младежки центрове“ на програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, съфинансирана от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Прогнозната стойност на проекта „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ е 3 911 470 лв. Дейностите трябва да бъдат изпълнени за 3,5 години, съобщават от местната администрация.

Предвиждат се неформални обучения на младежи между 15 и 29 години, международни инициативи за обмяна на опит, фестивали, услуги за млади хора, дейности с родители и деца. За изпълнението трябва да бъдат назначени най-малко 10 служители – управител на центъра, 5 младежки работници, 2 образователни медиатори и други.

Планирано е създаване на пространства за работа в пет основни направления – „Младежки хъб“, „Младежко лидерство“, „Култура, екология и творчески активности“, „Спорт и физическа активност“, „Здраве и благополучие“. Важно изискване при преустройството на сградата, в случай че проектът бъде одобрен, е да се изгради място за настаняване на 35 души – за гостуващи младежи, групи, състави. Предвиден е отделен терен за тази база, която ще е с топла връзка към основната сграда.

Изображение: Летен театър Габрово в миналото. Източник: Държавен архив Габрово

Материалът Община Габрово кандидатства за младежки център в бившия Летен театър е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!