BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Габрово търси решение за винетките за част от кварталите на града

Община Габрово търси най-справедливото решение за жителите на габровските квартали, които трябва да закупуват електронни винетки за автомобилите си. От администрацията правят анализ на ситуацията и на възможностите, особено в случаите на достъп до града само по републиканска пътна мрежа заради липса на алтернативни маршрути за пътуване. Това заяви кметът на Габрово Таня Христова.

Припомняме, че вчера Габрово Daily публикува граждански сигнал, че жители на квартали на Габрово са задължени да имат закупена винетка за автомобила си, ако искат да излязат от квартала си. Прочетете сигнала в статията на Габрово Daily тук.

От общината подготвят съвместно с председателя на Общински съвет – Габрово писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Агенция „Пътна инфраструктура“, Националното сдружение на общините и до министър-председателя, за да се намери устойчиво решение.

Таня Христова уточни, че искането гражданите да бъдат освободени от съответните такси за преминаване през републикански пътища означава, че ще се натовари общината с поддръжката на въпросната пътна мрежа.

„Анализът, който сме започнали, ще даде яснота за километрите пътна мрежа, които са част от конфликтни зони, и ще покаже предварителните разчети за разходите, за които ще потърсим финансова подкрепа. Трябва да намерим най-доброто и справедливо решение, за да има баланс между очакванията, възможностите и задължителните ангажиментите към републиканските пътищата в общините“ – каза още Христова.

Материалът Община Габрово търси решение за винетките за част от кварталите на града е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!