BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Девин е осъдена заради пътен инцидент на заледен участък

Илюстративна снимка: pixabay.com

Семейство осъди Община Девин заради пътен инцидент, станал на заледен и неопесъчен участък, през февруари 2018 година.

Съби Кафеджиев, съпругата му Мирослава и 7-годишният им син заведоха три дела срещу местната администрация, пише регионалното издание „Отзвук„. На 27 декември м.г. Окръжният съд в Смолян е постановил окончателни присъди, с които Община Девин е осъдена да плати общо 3 500 лева обезщетения за нанесени имуществени и неимуществени вреди на детето и бащата. Делото на майката Мирослава е все още висящо. Жената е загубила бебето си в седмия месец, след като колата, която тя е шофирала, излетяла от заледения и неопесъчен път и паднала в реката. Девинският районен съд присъди през лятото в полза на жената 10 хил. лева обезщетение за претърпените болки и страдания, припомня изданието.

Катастрофата е станала на 13 февруари 2018 г. към 7,30 ч., когато по път за училището на 7-годишното дете бременната жена попада на заледен участък от пътя и автомобилът й пада в реката. В резултат на инцидента жената губи 7 месечния плод. По време на делото служител на полицията, който станал свидетел на инцидента, е потвърдил, че улицата била заледена, като имало и изтичаща вода от шахта, която образувала допълнителен дебел слой лед. За силно заледения участък са свидетелствали и пътните полицаи, пристигнали на произшествието. Автомобили на пътно-поддържащата фирма са минали да опесъчат едва след инцидента и появата на място на зам.-кмета на общината Владимир Солаков, се разбрало още по време на делото.

Решенията на Окръжния съд са окончателни и не подлежат на обжалване. Изчаква се решението по иска на жената.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!