BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Смолян поддържа два нерегламентирани кучешки приюта


Снимка: скрийншот видео на „Отзвук“

Община Смолян се оказва с два приюта за кучета – и двата нерегламентирани, информира регионалното издание „Отзвук“ в репортаж от родопската община.

Като временен приют за кучета от Общината използват бивша тилова база на Гранични войски. При проверка на място изданието установява, че в момента в имота има над 30 кучета, за които се грижат общински служители и доброволци от неправителствената организация „Сърцати зоодоброволци”. Вратата на нерегламентирания кучкарник е отворена, но въпреки това кучетата стоят вътре.

Потърсена за коментар, зам.-кметът на Смолян Мариана Цекова обяснява, че в тиловата част са събрани майките с малките кучета. Съвместно с една неправителствена организация се отглеждат малките кучета, които ако не се ваксинират, много бързо развиват гана и умират. Всички кучета са ваксиниран „Въпрос на време е да се почисти строителната площадка на приюта и всички кучета ще бъдат докарани и осиновени тук”, посочва Цекова.

А в същото време кучкарникът, в който вече са вложени 323 973,13 лв., и предстои да се инвестират още 900 000 лв., все още не е готов, но вече в него има настанени улични кучета, част от които са кастрирани.

„В Смолянска област нямаме нито един регистриран приют за кучета. Ако някъде се гледат улични кучета – кучкарниците са нерегламентирани”, заявява пред „Отзвук” директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Смолян д-р Сава Бозуков.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!