BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съветници в Благоевград предлагат пълно затваряне на града за три седмици


Заседание на новосъздадения Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към Общински съвет Благоевград Снимка: „Благоевград нюз“

Затваряне на Благоевград за 3 седмици са предложили общински съветници по време на първото заседание на новосъздадения Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към метния парламент,което се проведе снощи. Предлага се да останат отворени само общински и държавни учреждения, аптеки, банки, бензиностанции и хранителни магазини, информира регионалното издание „Благоевград нюз“.

Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас. Откриването на триажен кабинет за целия град (колаборация между болниците) е второто предложение ма съветниците. Групата на ДПС пък, се ангажирала да предостави като дарение апарат за кръвна плазма за лечение на болни от COVID- 19.

Ситуацията с броя на заразените в Благоевград е сериозна, но предложенията на Комисията предизвикаха разнопосочни мнения, пише изданието. Причината е, че въпреки страха от заразата, сериозната криза, която хората преживяха през пролетта, когато държавата бе затворена все още оказва въздействие върху финансовото състояние на хората и бизнеса. Затварянето ще го повлече още по-надолу, а много хора ще загубят работните си места и доходи.

Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб, който трябва да прецени дали да ги вземе под влияние.

Решението за създаване на специална анти-Covid комисия към Общинския съвет е взето на последната сесия, като е мотивирано с желанието местните парламентаристи активно да се включат в битката с коронавируса в общината.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!