BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отново абсурди при купуването на електронни винетки, пътната агенция отказва да върне парите

Граждани сигнализират за различни абсурди при купуването на електронни винетки. Сгрешени заявления, дублиране на плащанията и дори плащане на винетки за несъществуващи или чужди регистрационни номера са част от оплакванията им, разказват в репортаж от Нова телевизия.

„При самото плащане – ти нямаш видимост на данните, които си въвел – щом потвърдиш плащането – край – парите са вече преведени и грешката е вече налице. Дори да въведеш пари на неактивен номер – отново те таксуват, което не е редно, трябва да има опция за корекции”, разказва Ирена Лесова, потърпевша от проблемите в електронната система на БГТОЛ.

За грешката в системата при плащането Ирена Лесова съобщава и на пътната агенция. Оттам й обясняват, че щом веднъж се е съгласила с общите условия отговорността е нейна и корекции не са възможни.

„Чувствам се измамена. Има някаква нередност, която не е по моя вина и отказват да разгледат случая. Искам парите ми да бъдат възстановени”, казва Ирена.

Габрово Daily вече ви разказа за случай на 70-годишен габровски пенсионер, който шофира личния си автомобил с две годишни винетки, за 194 лв. вместо за 97 лв. Дублираният период е за 355 дни от цялата година, едната винетка е от 1 февруари, а другата от 1 1 февруари. От пътната агенция отказват и на него да му възстановят сумата от втората винетка – вече почти година. Прочетете повече в статията на Габрово Daily тук.

Видеорепортажът на Нова телевизия за проблемите с винетките може да гледате тук:

Материалът Отново абсурди при купуването на електронни винетки, пътната агенция отказва да върне парите е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!