BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отпадна забраната за конференции, семинари, изложения

Министърът на здравеопазването издаде заповед

, с която позволи провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия. В заповедта са описани и забраните, които продължават да важат и към момента.

Разрешението за конференции, семинари и изложения важи от днес при съобразяване на специални изисквания – заетостта на местата да е 30 % от общия им капацитет при спазване на противоепидемични мерки.

Събитийният и конгресният бизнес са блокирани от началото начало на коронавирусната пандемия.

Със заповед на министъра на здравеопазването от петък, от 1 юни в страната ще бъдат допускани без 14-дневна карантина българските граждани и гражданите на повечето държави членки на Европейския съюз, както и на Сърбия и Северна Македония.

Изискването за двуседмична карантина ще продължи да важи за гражданите влизащи от Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия, както и от всички трети страни.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!