BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От 1 юли – паркирането в центъра на Габрово е платено

Зоните за платено паркиране в Габрово вече работят от днес, 1 юли – от 9:00 часа до 17:00 часа, в дните от понеделник до петък, с изключение на официалните празници.

Зоните са обозначени с информационни табели, в които са описани условията на паркиране, размера на таксата и начина на заплащането ѝ, както и принудителните мерки, които се прилагат при нарушение.

Цени и начин за плащане

Цената за 1 час престой в зоните е 1 лв. с ДДС. Начините на плащане в зоните са чрез самотаксуване с SMS на номер 1366; от мобилното приложение MOBZZO; с електронен талон от партньори на Община Габрово в търговската мрежа, обозначени със съответен стикер. Важно е при плащане точно и правилно да се изписва регистрационният номер на автомобила, тъй като той се определя като основен източник на информация дали си е платил за зоната или не.

Цените на абонаментите

Ще има четири типа абонаменти за платено паркиране: Локално преференциално платено паркиране; Месечен абонамент; Служебен абонамент и Индивидуално паркомясто.

Цената за абонамент „Локално преференциално паркиране“ /за живеещите в обхвата на зоните за платено паркиране/ е 10.00 лева с ДДС за месец, като се предвидени отстъпки при предплащане за 6 и 12 месеца.

Таксата „Месечен абонамент“, която дава възможност за неограничен престой в зоните за платено паркиране, е с цена от 100.00 лева с ДДС/месец.

„Служебният абонамент“ за юридически лица е 200.00 лева с ДДС/месец.

„Индивидуалното паркомясто“ е с цена от 350.00 лева с ДДС/месец

Гарантирано паркомясто в зоните имат единствено режимите  „Служебен абонамент“ и „Индивидуално паркомясто“.

„Паякът“ за неправилно спрелите автомобили

Репатриращият автомобил ще работи на територията на целия град Габрово със задача да отстранява неправилно паркирали автомобили, както и такива които пречат на движението или създават предпоставки за пътни инциденти.

Наказателният паркинг за принудително преместените автомобили се намира на ул. „Брянска“ №70 А.

Цената за освобождаване на репатриран автомобил е 50 лева и 2 лева за всеки започнал час престой на автомобила на паркинга.

Всяко репатриране и задържане на автомобил чрез скоба ще бъде записвано от видеокамери, поставени на служебните автомобили. Специален софтуер ще насочва служителите на ОП „Паркиране и репатриране“ към автомобилите в нарушение, което в комбинация с видеозаписите изключва възможности за уговорки с нарушителите.

Още информация може да откриете на сайта на Община Габрово – в секция Платено паркиране. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!