BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдив продаде атрактивен парцел до морето в Лозенец на цената на апартамент

На търга се явил само един кандидат.

Лозенец отвисоко
Снимка: Фейсбук/Дрон България

Само един кандидат се е явил на търг за продажбата на малко над един декар земя в регулация, собственост на община Пловдив. Така без наддаване, кандидатът закупил атрактивния парцел за минималната обявена цена от 254 660 лв.

За случая разказа пловдивското издание „Под тепето“.
Общинския имот от 1173 кв.м. се намира на метри от морето, на ул. „Крайморска“ в курортното градче Лозенец на южното Черноморие. Това, обаче, кандидатите са можели да разберат едва два часа преди самия търг, показва проверката на пловдивските журналисти.

Причината е, че при решението на Общинския съвет в Пловдив през миналия декември, когато местните парламентаристи гласуват да се разделят с тази общинска собственост, отредена за почивна база на Общината, е била допусната грешка в адреса на имота.

Изображение: „Под тепето“

Грешката е поправена, отново с решение на Общинския съвет, но едва 2 часа преди търга за продажбата.
А на наддаването от тримата кандидати, проявили интерес към търга се явил само един: собственикът на намиращия се в съседния имот хотел „Френдс“. Така той купува парцела срещу минималната обявена цена от 254 660 лв., пише пловдивското издание.

„Уж трима участника се били заявили за търга за терена в Лозенец, яви се само един. Без наддаване си го взе на минималната обявена цена, и това беше. Един декар на любимата “първа линия”. А предлагах аз на сесията през декември да не го продават този 1 декар и да го направят на парк с табела “От община Пловдив за жителите и гостите на Лозенец”, обяви малко след процедурата общинският съветник от Демократична България Добромира Костова, цитирана от „Под тепето“.

Костова е представлявала общинския съвет в комисията по търга. Тя определя като грешка факта, че общинския съвет е гласувал изглаждането на техническата грешка, но това не е спряло търга, който се е провел след решението, взето преди обяд.

„Като се определяха условията от общината искаха обявата да седи много кратко, около седмица, на стената на кметството в Царево. За мен лично беше ясно, че гледат много да не се знае за това. Аз и още съветници в комисията настоявахме обявата да седи две седмици, да се качи на местни сайтове и на общината тук”, разказва още Добромира Костова за начина, по който е проведена процедурата по продажбата на атрактивния парцел.

Проверка в агенциите за недвижими имоти показва, че подобен парцел край морето струва поне около два пъти повече. Цените обичайно започват от 400 хил. лв.

А за цената, на която е продаден парцела, в „Лозенец“ с подобна локация се продава тристаен апартамент.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!