BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Покривът на новата спортна зала в Харманли протече

Месец след като беше открит спортният комплекс на асфалтовата писта поникна трева.

Новопостроената спортна зала на комплекс „Хеброс“
Снимка: Иван Атанасов/„Сакар нюз“

Покривът на новопостроената спортна зала на комплекс „Хеброс“ в Харманли протече по време на топенето на последния сняг. Сигналът е на граждани, но бе потвърден и от проверка на „За истината“. Само месец след официалното откриване на спортния комплекс на няколко места изпод асфалтовата настилка поникна трева.

След подадения сигнал от граждани двама общински съветници провериха какви са нанесените от теча щети. Михаил Лисков и Николай Георгиев успяха да направят това от втория път, тъй като при първия им опит те не са били допуснати в залата.

След огледа е станало ясно, че ако покривът не се оправи навреме, може да се стигне до други по-сериозни повреди на общинско имущество, заявиха съветниците.

Сградата е в гаранция и фирмата изпълнител ще отстрани неизправностите, каза заместник-кметът на община Харманли Валентина Димулска.

Ремонтът на спортния комплекс започна през м. февруари 2018 година, а финансирането му бе с пари, отпуснати от правителството с министерско постановление. Строително-монтажните работи се изпълниха от хасковската фирма „Екотрадекс“, а на 12 септември 2019 година бе официалното откриване на комплекса.

Месец след официалното откриване, обаче, на няколко места изпод асфалтовата настилка на пистата поникна трева.

писта зала Хеброс

писта зала Хеброс

Месец след официалното откриване на асфалтовата писта поникна трева
Снимка: Иван Атанасов/“Сакар нюз“

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!