BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията задържа баща и син с нелегална бензиностанция

Снимка: Пресцентър на МВР

Полицията в Казанлък задържа баща и син – на 49 и на 19 години, които продавали нелегално горива. По информация на МВР в дома им в Гурково е установен специално оборудван за целта гараж, а до него полицията стигнала откривайки импровизирана мобилна станция за зареждане във вид на товарен автомобил „Ивеко“.

До разкриването на незаконната дейност се стигнало, след като на 1 декември, на уширение на третокласен път между Гурково и с. Конаре, била извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Ивеко Дейли“, в който били и двамата мъже. В товарния отсек на автомобила полицейските служители открили помпа с разпънати маркучи и осем метални варела с вместимост от 200 литра, съдържащи различно количество дизелово гориво.

При последвала допълнителна проверка в дома на двамата в Гурково е установен гараж, пригоден за продажба на горива. Там полицаите открили съд с вместимост от 1000 литра, съдържащ дизелово гориво, с прикрепени брояч и пистолет за зареждане на горивото. В помещението са намерени и различни по вместимост пластмасови бутилки, съдържащи бензин и дизелово гориво.

Иззети са общо 1700 литра дизелово гориво и 130 литра бензин, както и товарният автомобил, посочват от МВР.

Двамата са задържани за срок до 24 часа.

В полицейското управление в Казанлък е започната проверка за извършено престъпление по чл. 234 от НК, която продължава съвместно със служители на Агенция „Митници“, Пловдив.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!