BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията предотврати трафик на хора с цел просия във Франция и Швеция


Снимка: prb.bg

При съвместни действия на Специализираната прокуратура, дирекцията за борба с организираната престъпност и полицията във Видин са били задържани двама души, обвинени за трафик на хора във Франция и Швеция с цел набиране, транспортиране и склоняване към просия, съобщи прокуратурата.

Трафикантите набирали кандидати с обещания за работа на Запад сред малоимотни и малограмотни хора. Транспортирали ги във Франция и Швеция, осигурявали им мизерни квартири и храна, сконявали ги да просят и прибирали по-голямата част от „приходите“. Двамата са задържани на 9 октомври 2019 г. във Видин. При извършените претърсвания жилища и автомобили, както и лични обиски, са били намерени и иззети 700 евро, 2 хил. шведски крони, бележки от преводи на различни суми, касови бележки на френски и шведски език, талони на автомобили, договори и пълномощни, тетрадки със записки на имена и суми в евро и други документи, доказващи престъпната дейност.

Установени и разпитани като свидетели са множество жертви на трафика, експлоатирани от двамата видинчани, посочват още от държавното обвинение.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на всеки от тях е наложено задържане до 72 часа. На 11 октомври 2019 г. в Специализирания наказателен съд ще бъдат весени и искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!