BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полиция и прокуратура проверяват смъртта на новородено във видинската болница


Снимка: За истината

Окръжна прокуратура – Видин e издала разпореждане до районно управление на полицията във Видин за извършване на проверка по случая за починало новородено в многопрофилната болница „Света Петка“ в града.

По данни на прокуратурата, до момента по образуваната преписка е било установено, че около 10 часа на 25.12.2019 г. в Акушеро-гинекологичното отделение в болничното заведение постъпила жена за раждане. Раждането преминало нормално и завършило успешно в 11:45 ч. на следващия ден.

Около 6 часа на 27.12.2019 г. родителите на новороденото били уведомени, че по-рано състоянието на бебето им се влошило и лекарите направили опит да възстановят дишането и сърдечната му дейност. Манипулацията се оказала неуспешна и детето починало в 05:30 ч., се посочва н информацията.

Възложената от Окръжна прокуратура – Видин проверка е за извършено престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс – причинена смърт в резултат на лекарска грешка. Определен е срок за извършване на проверката и дадени конкретни указания за изпълнение на проверяващия орган, посочват още от прокуратурата.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!