BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пореден протест срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев

Марш за право и свобода организират днес от „Правосъдие за всеки“

Хиляди се включиха в поредния протест срещу номинацията на заместник-главния прокурор Иван Гешев за следващ главен прокурор, който се проведе пред Народното събрание.

Участниците в третия  „Марш за правосъдие“, организиран от Инициатива „Правосъдие за всеки“, призоваха президентът Румен Радев, ако Иван Гешев бъде избран за главен прокурор, да не подписва указа за назначаването.

Протестът започна с призив: „Ако видите някой, който видимо не е част от нашето шествие, дайте знак на организаторите“.

Движението пред парламента бе блокирано за кратко, докато организаторите припомняха исканията си от края на юли за промяна в Закона за съдебната власт, свързана с т.нар. трима големи в съдебната система.

В това от инициативата виждат възможност за спиране на процедурата за избор на главен прокурор и започване на нова с повече кандидати и повече възможности за различни субекти да внасят номинации.

„Свобода“, „Гешев е позор“ и „Оставка на ВСС“ скандираха участниците в протеста пред Народното събрание. Някои от протестиращите носиха плакати с надписи: „Стига вече нагласени „избори“. Искаме независимо и справедливо правосъдие за всички, за свободна България“, както и: „Няма значение за какво протестираме – в ПИК ще напишат, че не съществуваме, но за сметка на това сме платени“. Участниците в марша продължиха към сградата на Съдебната палата.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!