BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предвижда се преустройство на сувенирния магазин в Дома на хумора

Предвижда се преустройство на сувенирния магазин в Дом на хумора и сатирата в Габрово, което да се обезпечи чрез общински дълг в размер на 80 000 лв. без ДДС.

Магазинът предвижда заемането на част от площта на сегашната зала 1 в музея. Тя ще споделя пространството с нова зала с криви огледала и оптически илюзии, която не се включва в настоящия проект.

Как ще изглежда сувенирният магазин?

По проекта за сувенирния магазин се предвижда реконструкция на помещението, създаване на нови търговски площи, щандове и мебели, които могат да се модифицират спрямо артикулите, разширяване на асортимента от стоки, включително конкурс за разработване на нови сувенири в духа на габровския хумор, рекламна стратегия, осветителна и охранителна система, система за управление на продажбите в търговския обект, климатизация.

Какви са ползите от нов сувенирен магазин в музея?

През 2019 г. музеят е посетен от 41 164 души, като тенденцията e към повишаване между 5 и 7% на година за последните четири години. През 2019 г. всеки четвърти от тях е купил сувенир. Прогнозните очаквания са за увеличаване на броя на купувачите от 11 000 през 2019 до минимум 15 000. При средна стойност на покупката от 5,33 лв. очакваното годишно повишение на продажбите е 80 000 лв. без ДДС.

С разширяването на магазина се планира активизиране и на нов пазарен сегмент клиенти – жителите на града, които да разпознаят новата локация като подходящо място за купуване на подаръци.

Какъв е заемът, който се предвижда?

Срокът на кредита е 129 месеца, усредненият лихвен процент – 2.6%, а средното месечно задължение – 717 лв.

Проектът ще бъде финансиран с кредит от „Регионален фонд за градско развитие” АД в качеството му на мениджър на финансов инструмент Фонд за градско развитие за Северна България (ФГР Север), част от ОПРР 2014-2020 и „Експресбанк“ АД, в качеството ѝ на съфинансираща институция по инструмента. Връщането на кредита ще се обезпечи от приходите на музея.

Презентация, представена на публичното обсъждане, можете да видите ТУК.

Материалът Предвижда се преустройство на сувенирния магазин в Дома на хумора е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!