BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Производители заподозряха опит да бъдат изместени от търговци в училищна програма, финансирана от Европейския съюз

Илюстративна снимка: pixabay.com

Млекопреработватели поискаха оставката на директора на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев. Според тях от фонда е създаден хаос с наредбите, по които се избират доставчици по програмите „Училищен плод“ и „Мляко“, който цели изместването им в програмата от търговци, предаде БНР.

Двете асоциации на млекопреработвателите и членове, произвеждащи 90 % от легално продаваните на българския пазар млечни продукти, са заявили, че с поредица от промени в наредбите ДФ „Земеделие“ е създал хаос, който цели производителите да бъдат изместени в програмата от доставчици, които са само търговци. В едно от измененията се отнемат дори точките, които се дават като приоритет при класиране на производители на млечни продукти, са обяснили производителите.

Заради всичко това заместник-председателят на националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов смята, че директорът на ресорната дирекция във фонда трябва незабавно да бъде уволнена, а самият директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев трябва да си подаде оставката. В противен случай премиерът Бойко Борисов трябва да се намеси и да поиска отстраняването му, казва Михайлов, цитиран от националното радио.

Двете програми имат осигурено европейско финансиране и битката за тези средства поражда напрежение почти всяка година, посочва още БНР.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!