BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на кмета на Несебър Николай Димитров


Николай Димитров
Снимка: За истината

Специализираната прокуратура съобщи, че е внесла в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на община Несебър Николай Димитров до приключване на досъдебното производство, което се води срещу него. Мотивите са, че в качеството си на кмет, той разполага с възможности да повлияе на свидетели.

Кметът на Несебър Николай Димитров, който спечели от първи тур четвърти мандат на изборите, е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права на гражданите.

На 23 декември 2019 г. Димитров беше пуснат от ареста срещу парична гаранция от 50 хил. лева, припомнят от прокуратурата. Тогава съдът определи, че не е налице опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство. На 27 декември 2019 г. определената на Николай Димитров прична гаранция е била внесена и от 2 януари 2020 г. той отново изпълнява функциите на кмет на община Несебър.

Специализираната прокуратура посочва, че е поискала отстраняването на Димитров от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!