BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проф. Жеко Ганев: Коронавирусната пандемия не е „заговор срещу човечеството“, а резултат от силно замърсената околна среда


Проф.дтн. Жеко Ганев
Снимка: личен архив

Един български учен се опитва да разгадае природата на вируса Сovid-19 (Sars-Сov-2), който според него е наночастица на границата на неорганичната и органичната материя и се превръща в активна жива клетка едва след като разчете информация от човешкото ДНК.

Професорът от Стара Загора Жеко Ганев е експерт в областта на квантовата електроника, автор на патенти и научни доклади в областта на физикохимията. Неговата фирма е разработила и внедрила над 1000 инсталации у нас и в чужбина за пречистване на питейни, отпадни и силно замърсени води чрез метода на озониране и без използването на химически вещества.

Разговарям с професора за втори път. Първото ми интервю с него остана непубликувано, защото преди пет месеца някои от твърденията и хипотезите му изглеждаха като част от множеството конспиративни теории, избуяли върху благодатната основа, създадена от  мистериозния и непознат вирус, разпространил се бързо по целия свят.

Всъщност няма никаква мистерия, нито конспирация,

твърди Жеко Ганев.

Вирусът не е създаден в лаборатории като биологично оръжие, за да убива хора и „да намали популацията на земята“, най-вече възрастната й част – теория, в която се оказа, че вярват 40 % от българските граждани. Вирусът е естествен, но се различава много от останалите вируси, които науката познава, смята ученият.

Наночастица на границата на мъртвата и живата природа Сovid-19 създава информационен канал между РНК вирус и ДНК клетка, активира се, започва да се дели и да заразява човешкия организъм, едва след определено натрупване на информация, твърди Ганев. Вирусът става агресивен, когато е в информационна среда с положителна обратна връзка, а тя се създава, когато в нея преобладават положителните йони, каквито са  въглеродните съединения, азотът и сярата. И обратно – среда, наситена с определено количество отрицателни йони- аниони – създава възможност за деактивирането на коронавирусите.

Наскоро са извършени измервания с въздушен брояч на йони на различни места в България – над Стара Загора, в борови гори в Родопите, край Перперикон и в района на Кръстова гора. Над Стара Загора са отчетени концентрации между три и седем хиляди положителни йони, над тролейбусните линии в града – от 700 до 900 на куб.см, а при изключена контактна мрежа – до 3800. Навсякъде другаде в природната среда преобладават анионите, но рекордно количество е измерено над поляните в близост до църквата в Кръстова гора – между сто и двеста хиляди аниони в зависимост от силата на вятъра.

За сравнение в света най-голямо насищане на атмосферата в аниони има в Големия каньон в щата Аризона в САЩ, където те достигат до 32 хиляди и край Ниагарския водопад – между 12 и 32 хиляди.

От всичко казано дотук следва изводът, че

състоянието на околната среда очевидно влияе на разпространението и активността на вируса.

Според професора земната атмосфера е рекордно замърсена с въглероден двуокис. Той споделя хипотезата, че появата на коронавируса Covid-19 в Ухан – силно индустриализиран град с над 10 млн. души население се дължи и на пожарите в Бразилия и Аржентина, защото въздушните маси с огромно съдържание във фините прахови частци на сажди (конденз на въглерода) са минали над Китай и това е документирано със снимки на НАСА. По време на най-сериозното разпространение на вируса в Китай, положителните йони са били между 8 и 18 хиляди/куб.см, публикации затова има в авторитетни лицензирани списания, казва Жеко Ганев. В азиатската държава има много циментови заводи и централи на въглища, но старозагорският учен смята, че те са само един от факторите за увеличаването на въглеродния двуокис в атмосферата. Друг фактор е озоновата дупка над Европа, която на 19.03.2020 г. е била с критични размер.

Но най-важната причина е повишаването на температурата на световния океан с 1,2 градуса в резултат на глобалното затопляне.

Заради това милиони тонове въглероден двуокис се връщат обратно в атмосферата от водата. През есента и зимата има най-много положителни йони и най-малко през лятото, когато слънцето развива планктон в океана, който усвоява въглерода. Затова от гледна точка на геофизичните фактори най-критичните месеци за разпространението на вирусите (не само Covid-19) са от края на октомври до средата на януари. Съществена причина е и отслабването през последните десет години на геомагнитното поле, което нарушава баланса между положителните и отрицателни йони в атмосферата. В големите мегаполиси хората също допринасят за замърсяването на въздуха, тъй като един здрав човек отделя 16 литра въглероден двуокис на час, а вдишва 26 литра кислород. Сериозните математически модели, каквито се правят в развити страни като Япония, САЩ, Германия, Великобритания и др. отчитат всички тези фактори. А японците са започнали да поставят в големи обществени сграда екрани, на които се вижда концентрацията на въглероден двуокис и при превишаване на критичните норми хората се евакуират. 

Още през пролетта Ж. Ганев твърдеше, че Covid-19 мутира, а сега вече са регистрирани над 200 мутации, но само 7 са устойчиви. Една от тях – Е20.EU е породила сегашната втора вълна в Европа, която взе нови жертви.

Питам професора как му изглеждат сегашните мерки на правителството? На въпроса ми отговаря с въпрос: “Като сме на война, както ни повтарят всеки ден, с какви оръжия ще се борим? Или ще продължаваме да мрем като мухи, да си разрушаваме икономиката и психиката?

Защото много хора няма да починат от коронавируса, а от инсулти и други нервни заболявания в резултат на прекомерния стрес и на страха, който се нагнетява ден след ден в България, прогнозира ученият.

И тъй като живеем в среда, която сме отровили, а хората няма да обезлюдят големите мегаполиси и да се върнат към естествения начин на живот на човека отпреди индустриалната епоха, какво може да се направи?

На първо място да се преодолее паниката и да се успокои обществото.

Трябва да се обясни откъде идва опасността, без тя да се пренебрегва,

защото паниката е защитна реакция, която увеличава адреналина и може да доведе и до цитокинова буря и бърза смърт.

На второ място

трябва да се организира голяма обществена дискусия, на която да се сблъскат различни мнения на учени и експерти,

да се поставят на масата фактите и да се види какво направиха в Китай или в Тайван, например, където няма нито един болен. В Китай от три месеца пръскат във въздуха водороден прекис (Н2О2), който създава отрицателни йони в атмосферата, уточнява ученият причината за ограничаване на инфекцията в азиатската страна.

Мерките на правителството трябва да се базират на достоверната информация за средата, в която живеем и да се разбере какво в нея прави вируса толкова агресивен. „На тези въпроси вече са си отговорили италианците в Палермо, испанците в Барселона, в института „Джон Хопкинс“ в САЩ, а в Германия първи алармираха за какво става дума“, разсъждава проф. Ганев. И добавя, че крутите мерки срещу въглеродния двуокис европейските правителства започнаха още при появата на птичия и свинския грип и при енергийното активиране на други зоонози.

Трябва да започне и пречистването на средата, в която живеем,

така, че да се балансират електрическите заряди в околната среда. Според професор Ганев има различни пътища затова – едните са пасивните – като започнем да ограничаваме замърсяването, другите – активните- като създаването на мощни генератори за отрицателни йони, каквито вече в света произвеждат големи фирми като DeLonghi, SHARP и други.

Професор Иво Петров-медицински директор на болница Токуда в столицата е приложил терапия с анинонния кислород на пациентите в Ковид отделението, която ускорява многократно лечението, твърди старозагорският учен. Преди да бъде патентован и пуснат в производство, концентраторът е тестван в лаборатории в Швейцария и Москва. Той прочиства въздуха и осигурява защитава на персонала в болницата, а лечението се осъществява чрез вода, третирана с анионен кислород.

Завършвам разговора си с професор Ганев с въпроса за ваксините за Covid-19, някои от които се очаква да бъдат завършени и пуснати на пазара до края на годината. Въпросът е важен в контекста на силното недоверие към тях, дори на подозрителността, че могат да навредят на човешкото здраве и репродукция.

„До този момент ваксина против СПИН няма, а коронавирусът е близък до ХИВ. Ваксините – и тези, които са на база РНК, и биологичните едва ли ще са панацея за справянето с пандемията“, предполага ученият.

Този вирус ще продължи да живее с нас

и трябва да се вземат глобални мерки да се прочисти средата, доколкото е възможно. Ваксините са част от мерките срещу коронавируса, но те не могат да ни гарантират защита, защото той лесно се пренастройва и затова мутациите винаги ще изпреварват ваксините.   

В рубриката “Мнения” представяме различни гледни точки, които не непременно отразяват или съвпадат с редакционните позиции на “За истината”.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!