BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Радио Пловдив поднови публикациите в сайта си, но „Let It Be!“ все още звучи на всеки час


Снимка: Принскрийн от страницата на Радио Пловдив

Седмица след като журналистите в Радио Пловдив публикуваха отворено писмо, в което обясниха спирането на публикациите в сайта и посочиха причините за протеста, е била проведена среща по поставените проблеми с изпълняващия длъжността генерален директор и Управителния съвет на БНР. „Let It Be!“ ще продължи да звучи на всеки час, докато обещанията от срещата не станат факт, съобщиха днес пловдивските журналисти.

От днес в Интернет страницата на Радио Пловдив отново се публикуват журналистически материали. В края на миналата година журналистите от Радио Пловдив спряха публикациите в знак на протест срещу недостатъчното финансиране на радиото и съществуващия дисбаланс в бюджетите и заплащането на труда на работещите в БНР и регионалните радиостанции.

Част от Отвореното писмо, публикувано на страницата на Радио Пловдив

От днешна публикация на страницата на Радио Пловдив се разбира, че исканията на журналистите и техническия екип не са изпълнени, но вече са проведени срещи с и.д. генералния директор и Управителния съвет на БНР и проблемите са били коментирани. Знаковата песен на Биитълс „Let It Be!“ ще продължи да звучи в ефира на пловдивската програма на БНР на всеки час, докато обещанията не станат факт.

В публикуваното днес Отворено писмо 2 журналистите от пловдивската програма на БНР посочват още: „С уважение към собствения си труд и към нашата аудитория Общото събрание на Радио Пловдив реши да поднови актуалните публикации на сайта, като във всяка от тях ще напомняме нашите искания. Този знак на добра воля, не означава, че се отказваме от това, за което настояхме в Отвореното писмо и Декларацията! … Исканията ни са на масата на управителния съвет и на новия генерален директор, който ще бъде избран на 22 януари. От техните действия зависи дали от символичен протестът ни ще стане ефективен!“

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!