BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ – Пловдив нареди спиране на биоцентралата в село Труд

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив издаде принудителна административна мярка, с която се спира дейността на Централата за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници чрез индиректно използване на биомаса в пловдивското село Труд. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Мярката се налага с цел предотвратяване на увреждане на човешкото здраве поради разпространението на миризми от дейността на предприятието. Актът се издава след извършени проверки на РИОСВ – Пловдив, в това число във връзка със сигнали на граждани и организации, които установяват наличие на миризми, характерни за производствената дейност на обекта.

Дейността на централата се прекратява докато дружеството не докаже, че е предприело необходимите мерки, за да не се изпускат при никакви обстоятелства миризми и газови емисии от процесите на съхранение на суровини и течна фракция от ферментационния продукт и докато не се получи потвърждение от министъра на здравеопазването, че няма опасност за здравето на хората, посочват от МОСВ.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!