BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седем местни коалиции ще участват на изборите в Смолянска област

За първи път в Смолян в битката за общински съветници се включват петима независими кандидати. Те са свързани със сформираното миналата година Обществено сдружение „Коректив“, известно и като ГДРОС.

Като независим кандидат за съветник излизат бившият шеф на полицията Евгений Василев, както и Медиха Заимова, Анна Колева, Стоян Ковачев, Слави Каров и Георги Атанасов. Те са издигнати от инициативни комитети. Един независим е кандидат и за кмет на община – Мирослав Събев Фисински, занимаващ се с таксиметрови превози.

В изборите – за съветници, кмет на община и кмет на кметство, в Смолян е регистрирана една местна коалиция (МК) – „НОВОТО ВРЕМЕ“ . В нея са включени партиите „Движение 21“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и ПП „НОВОТО ВРЕМЕ“. „НОВОТО ВРЕМЕ“ е приемник на Коалиция за развитие на община Смолян, чието участие в изборите стана невъзможно, заради промени в законодателството, гласувани през 2016 г.

МК „НОВОТО ВРЕМЕ“, с участието и на Движението за права и свободи (ДПС), ще се бори за кмет и общински съветници в община Баните.

Двама действащи кметове – на Чепеларе Славка Чакърова, и на Неделино Боян Кехайов, влизат отново в битката за поста, издигнати от инициативни комитети. На предходните местни избори Чакърова бе кандидат на Реформаторския блок, който в последствие се разпадна. Боян Кехайов отново бе независим, подкрепен от Реформаторския блок и ДПС.

В Чепеларе е регистрирана МК „Съюз на демократичните сили“, в която участват СДС и Демократична България – Обединение, даваща заявка за участие в изборите за кмет и общински съветници. Двама ще се борят за независими съветници в курортния град – Никола Учиков и Георги Учиков.

Две местни коалиции се включват в изборите за кмет и съветници в Девин – МК „ МИР” с участието на Коалиция „Демократична България – Обединение“ и Политическа партия „МИР”, както и МК „БСП за България“, в която влизат ДПС и БСП за България.
В Златоград е регистрирана местна коалиция „Партия на Зелените (ВМРО-Българско национално движение). Двама ще са и независимите кандидати за общински съветници, издигнати от инициативни комитети – Димо Узунов и Димитър Алендаров.

МК „Национален фронт за спасение на България“ с участието на Обединена Социалдемокрация, ПП „Национален фронт за спасение на България“ и ПП „Обединена Социалдемокрация“, ще участва във вота в Неделино.

И в Рудозем е регистрирана местна коалиция – МК „Земеделски народен съюз“, в която влиза БСП и ЗНС.

Само три партии са подали заявление за изборите в Борино. ПП „Воля“ се включва само в битката за общински съветници. ДПС и ГЕРБ ще се борят за съветници, кмет на община и кмет на село Ягодина.

В Доспат и Мадан не е регистрирана нито една местна коалиция и инициативен комитет.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!