BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След трагичния инцидент в София, пловдивската община ще проверява захранването на временните обекти

Работна среща в община Пловдив за проверка елзахранването на временните обекти на територията на града
Снимка: Община Пловдив

Община Пловдив и електроснабдинелното дружество ЕВН започват проверка на всички временни обекти за това как са свързани към електрическата мрежа. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща на общинското ръководство, районните кметове и представители на енергодружеството. Срещата е инициирана от ръководството на пловдивската община след трагичния инцидент, при който на тротоар в София дете загина от токов удар.

Ще бъдат проверявани всички временни обекти в училищата, детските ясли и градини, както и всички обекти на „Общински пазари“.

Ще бъде извършена проверка на всички стълбове на уличното осветление и на светофарните уредби, заедно с електрическите табла, които ги захранват.

Всички останали общински предприятия също ще проконтролират обектите, които са на тяхно управление, посочват от Общината.

„Проверяваме всички временни обекти по повод нещастния случай в София. Правим го, за да  можем да предприемем необходимите действия, ако някъде в Пловдив ако има връзка, която не отговаря. Ще направим мащабна проверка, след края на която ще бъдете уведомени. Да се надяваме, че нямаме да намерим такива фрапантни неща, които видяхме по медиите. ЕВН ще окажат съдействие”, обяви кметът Здравко Димитров, цитиран от регионалното издание „Под тепето“.

Ще бъдат проверени и навесите и павилионите по спирките на градския транспорт, въпреки че са част от все още действащата концесия с дружество, притежавано от прекратилата дейност „Лафка Маркет“.

Това обаче не ги освобождава от задължението да спазват законите, коментира Димитров за Радио Пловдив.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!