BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спират движението по моста „Игото“ и през площад „1 май 1876“ за Йордановден

Богоявление (Йордановден) в Габрово, 6 януари 2018 © Община Габрово

Временни ограничения на движението на МПС ще бъдат въведени на 6 януари (Йордановден) в централната градска част на Габрово, съобщават от ОД МВР Габрово.

С оглед обезпечаване на необходимия ред и сигурност за участниците и зрителите на традиционното хвърляне на кръста във водите на река Янтра, на 6 януари за времето от 11:00 до 13:30 часа няма да се движат автомобили в района на площад „1 май 1876“ и по моста „Игото“ в Габрово.

В посочения часови диапазон движението през моста ще бъде изцяло спряно, а движението на моторни превозни средства от площад „1 май 1876“ към други части на града ще се осъществява през улиците „Първи май“ и „Софроний Врачански“. Движението по улица „Шипка“ ще бъде временно преустановено до приключване на мероприятието.

ОЩЕ ЗА ПРАЗНИКА

Тържествен водосвет на площад „1 май 1876” и потапяне на кръста в река Янтра предстоят в Габрово за Йордановден (Богоявление). Повече четете в информацията в Габрово Daily тук.

Вярва се, че ако хвърленият във водата кръст замръзне, годината ще е плодородна, а народът – здрав. В нощта преди Йордановден се смята, че небето се отваря и каквото си пожелае човек ще се сбъдне. Повече за традициите и вярванията за празника четете в статията на Габрово Daily тук.

Материалът Спират движението по моста „Игото“ и през площад „1 май 1876“ за Йордановден е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!