BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Студенти от Габрово създадоха платформа в помощ на туризма, след кризата COVID-19 (видео)


Илюстрация: „За истината“

Студенти от Технически университет в Габрово са разработили търговски портал в помощ на туристическия бизнес, който се очаква да бъде сред най-тежко засегнатите от пандемията, предизвикана от коронавируса. За това съобщава електронното издание „Севлиево онлайн“

Идеята нареди Четвъртокурсничката Александра Маринова, специалност „Компютърен дизайн в индустрията“, Йордан Пенев – магистър „Компютърни системи и технологии“, и Илия Неделчев – бивш възпитаник на ТУ, завършил „Компютърни системи и технологии“, сред финалистите в технологичното събитие „Как да хакнем кризата в България“.

Заедно с варненеца Орлин Бобчев, който е експерт в бизнес развитието и управлението на проекти, решават да предложат услуга в помощ на туризма.

Екипът и създал онлайн базираната платформа „CovidTour“, в която туристи могат да запишат пътуване до избрана от тях дестинация, но да го осъществят в бъдеще. Приходите от портала ще отиват при дружествата, които се обвързват да изпълнят заявката при пълното и́ заплащане след определен период.

„CovidTour“ предлага почивка в Балчик за 5 дни на цена от 1 000 лв. В момента не могат да предоставят услугата, но са готови да я осигурят през следващите 10 месеца на цена от 450 лв.“, дават пример за опция участниците.

Платформата позволява на клиента да купи опцията и в следващите 10 месеца да отиде в Балчик срещу 50 лв., доплащайки останалите 400 лв. в момента на ползване на услугата. Ако не използва услугата, 50 лв. остават за „CovidTour“. „Ако реши да я използва след 4 месеца, трябва да уточни точна дата през платформата и да доплати останалите 400 лв., обясняват създателите на платформата. Този модел би позволил ликвидност на бизнесите, които имат проблеми в момента.“

По думите на Орлин Бобчев екипът си е поставил срок от 10 дни, за да има работещ прототип. „Представителите на туристическия бранш, които искат да планират ликвидни средства за бизнеса си след края на кризата, могат да ни потърсят още сега!“, казва Бобчев.

Общо 15 са спасителните проекти – финалисти в трите категории на събитието „Как да хакнем кризата в България“. Те са наречени „Спаси животи“, „Спаси общности“, „Спаси бизнеси“. Наградният фонд е в размер на 15 хил. лв. и получават шанс в следващите две седмици да доразвият идеите си и да се борят за допълнително финансиране.

„Как да хакнем кризата в България“ събра над 850 души със 111 идейни проекта за справяне с кризата. В продължение на 48 часа участниците работиха за начини, чрез които страната ни може да излезе по-силна и по-обединена. По целия свят се появява коронавирусна култура, спонтанно и творчески, за да се справи с обществения страх, ограниченията и изолацията.

Повече за идеята на студентите – във видеото:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!