BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдебен заседател от Шумен се оказа издирван с европейска заповед за арест за кражби в Италия


Снимка: Окръжен съд – Шумен

Съдебен заседател от Шумен се оказа издирван с европейска заповед за арест за кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта в Италия. Симеон П. (23 г.) е задържан на 2 юни за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Шумен заради издадена от съда в италианския град Лоди заповед за арест.

Едва след задържането му в полицията се установило, че 23-годишният мъж е съдебен заседател, за което прокуратурата незабавно е уведомила ръководството на съда, съобщават от Апелативна прокуратура. Престъплението, за което съдът в италианския град издирва българина, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и по българския Наказателен кодекс.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за задържане на Симеон П. до предаването му на италианските съдебни власти.

За същото престъпление с европейска заповед за арест съдът в Лоди издирва и 40-годишната Атанаска В. от Шумен. Тя също е задържана от Окръжната прокуратура до 72 часа и ще се иска постоянен арест и за нея до предаването й на властите в Италия. Издирваната жена е осъждана три пъти в България за кражба на дебитна карта и теглене на пари от нея, както и за джебчийска кражба.

Съдебен заседател с такова име има сред заседателите на Окръжния съд в Шумен. Те са с мандат 2019 – 2022 г. и бяха избрани от общинския съвет след конкурс, на който се явиха 48 кандидати.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!