BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът постанови гаранция от 1.5 млн. лв. за съпругата на Васил Божков


Снимка: prb.bg

Специализираният съд определи гаранция от 1.5 млн. лв. за пускането от ареста на Елена Динева – съпруга на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. На Динева е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група и днес съдът гледа мярката ѝ за неотклонение.

Според съда, макар и оскъдни, данните за съпричастност на Елена Динева към организираната престъпна група на Божков са налице, но няма данни на свобода тя да се укрие или да извърши друго престъпление.

Заради бизнес позициите на Динева, която има участие в няколко дружества и дялове в други, и заради съдържащите се по делото данни, че притежава няколко банкови сметки, съдът ѝ определи рекордната парична гаранция. Тя трябва да внесе сумата до 14 дни, пише по темата Дневник.

В съдебната зала Динева каза, че не участва в търговски дружества, които се занимават с хазарт, а е в управителните съвети на две фондации. По-късно адвокатът й Трендафил Трендафилов е обяснил, това са фондациите „Тракия“ и „Българско изкуство“.

„Нямам отношение към хазартната дейност, не познавам нито един член на комисията по хазарта и нямам никакво намерение да напускам страната. Съдействала съм изцяло на разследващите органи още от първия ден на техните действия“, е посочила в съда Динева, цитирана от Дневник.

Представените в съдебната зала доказателства за участието ѝ в групата са събрани в близо 20 тома, съобщи БНР.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!