BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С 3,8 млн. лева по проект ремонтират Летния театър на Габрово в младежки център

Община Габрово получи одобрение по проекта си за създаване на младежки център на територията на бившия Летен театър в града. Спечеленото финансиране е в размер на 3 836 710 лв., а срокът за изпълнение е 3,5 години, съобщават от местната администрация. Партньор ще бъде Технически университет Габрово.

Предвижда се да се направи основен ремонт на Летния театър и да се достави необходимото оборудване и обзавеждане. Сцената ще бъде възстановена, а зелените площи – благоустроени. На отделен терен ще се изгради база за настаняване на 35 души – гостуващи младежи, групи, състави. Тя ще е с топла връзка към основната сграда.

Идеята е в обновеното пространство да се провеждат неформални обучения на младежи между 15 и 29 години, международни инициативи за обмяна на опит, фестивали, услуги за млади хора, дейности с родители и деца. Трябва да бъдат назначени най-малко 10 служители – управител на центъра, 5 младежки работници, 2 образователни медиатори и други.

Ще бъдат създадени пространства за работа в пет направления – „Младежки хъб“, „Младежко лидерство“, „Култура, екология и творчески активности“, „Спорт и физическа активност“, „Здраве и благополучие“.

На изображението: Летен театър Габрово. Източник: Държавен архив Габрово

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!