BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Театърът в Габрово с тридневен маратон на открито в музей „Етър“

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово кани на тридневен театрален маратон на откритата сцена в Регионалния етнографски музей на открито „Етър“ на 5, 6 и 7 септември 2020 г.

Спектаклите, включени в цикъла „Театър под звездите“, са едни от най-новите в репертоара на трупата, чиито премиери се състояха през юни и юли месец тази година. Началният час на представленията в трите дни е 20:00 часа, споделят от габровския театър.

Постановката „Руски вечери с револвери“ на режисьора Петринел Гочев може да гледате на 5 септември. Създадена е по едноактните комедии на А. П. Чехов „Мечка“ и „Предложение“, като е включен текст от разказа „Писмо“ на Василий Шукшин. Участват актьорите Надежда Петкова, Таня Йоргова, Петко Петков и Стоян Руменин, с участието на Гинка Дичева.

Ще видите какво се случва с любовта когато срещне дребнавата настойчивост на спора. Героите попадат в противоречие със самите себе си, но желанието им да отстояват позициите си замъглява кое е важното в живота. Чехов, както и Шукшин майсторски разкриват променливата човешка природа, разкъсана между намерение и действие. А режисьорският прочит на Петринел Гочев ясно ще ви покаже как улисани в дребнотемие хората загърбват истинската си същност и пропускат възможностите, които животът им предоставя.

Последният спектакъл на режисьора Васил Дуев и габровската трупа – „Лейтенат Густл. Да обичаш живота!“, може да гледате на 6 септември. Васил Дуев е автор на сценичната адаптация на новелата „Лейтенант Густл“ на австрийския писател и драматург Артур Шницлер. Участват актьорите Любен Попов, Магдалена Славчева, Адриана Димова, Тони Христова и Найден Банчевски. Хореографията в спектакъла е направена от Магдалена Славчева и Найден Банчевски.

„Лейтенант Густл. Да обичаш живота“ е екзистенциално надсмиване спрямо амбициите ни, покана за философско преосмисляне на обърканите ни мисли, подменените ни представи за чест, дълг, достойнство, смисъл и истина. Ще се пренесете във Виена от началото на ХХ век, а Васил Дуев ще ви накара да се вгледате в света около вас и света във вас, да разграничите желанията от амбициите. Ще ви постави пред везните на пропуснатите възможности и ще ви покаже как границите, които си налагаме, ни ограничават от самия живот, от радостта да опознаем собствената си природа и свободата да бъдем себе си.

На 7 септември ДТ Габрово ще играе представлението „Руски вечери с микроскоп“ на режисьора Петринел Гочев. Направено е по едноактната комедия „Юбилей“ от А. П. Чехов в съчетание с разказите „Селски жители“ и „Микроскоп“ от Василий Шукшин. Участват актьорите Надежда Петкова, Таня Йоргова, Поля Йорданова, Стоян Руменин и Петко Петков.

Ще се срещнете с упоритата решителност на героите да отстояват намеренията си. Случващото се на сцената е амалгама от страсти, суета, самовлюбеност и амбициозност, често подсилени от самоувереността на човешкото незнание. Представление, в което като под микроскоп ще видите взаимоотношенията между хората, собствената им слабост и адаптивност към промяна, измамното им надхитряване в опит да постигнат целите си.

Билети може да закупите от касата на габровския театър или онлайн в системата на Epaygo.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!