BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия за близо 100 хил. лева

Трайчо Трайков
Снимка: Личен профил във Фейсбук

Бившият министър на икономиката и енергетиката, а сега кмет на район „Средец“ в София от „Демократична България“ Трайчо Трайков осъди Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Той беше обвинен в конфликт на интереси заради това, че като министър е отдал концесия на „Каолин“ – предприятие, в което е притежавал акции. КПКОНПИ трябва да плати 99 639 лв..

Изводът, направен в решението на съда е, че конфликтът на интереси, мотивиран от КПКОНПИ по отношение на Трайков, очевидно е с цел, различна от заложеното в закона.

Днес при участието си в предаването „12+4“ по БНР Трайков беше категоричен, че каквото и да е решение на съда не може да му възстанови претърпените щети – морални, репутационни и материални. Той обясни, че ролята на подобни дела е да послужат като предупреждение против такива произволни решения на държавните органи в бъдеще.

Трайков е завел това дело чак през 2019-а година, защото тормозът над него е продължил. „С наказателното дело и със запорите на КПКОНПИ. Реших, че единствената нормална реакция на човек, който е в тази ситуация, е да си търси правата по законен начин“, обяснява той.

Искът е заведен във време, в което Сотир Цацаров още не е бил станал председател на Антикорупционната комисия, уточнява Трайчо Трайков. Според него сега Цацаров има възможност да покаже дали го е грижа за разхитените пари на данъкоплатците – като се откаже от обжалване. Защото обжалването ще бъде загубено, но означава още хонорари и т.н.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!