BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„ТЯ в Габрово“ чества първи рожден ден

Първият рожден ден на „ТЯ в Габрово“ и 50-то издание на социалния формат в страната ще бъдат отбелязани със специално събитие на 4 юли от 16:00 ч. в двора на НЧ „Съгласие – 1911“ в с. Велковци, съобщават организаторите.

От юли 2019 г. „ТЯ в Габрово“ представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Входът е свободен. Организаторите канят всеки, който иска да се включи и има възможност, да донесе нещо домашно приготвено, за да стане едно истинско общностно събитие.

Събитието ще се проведе на открито при спазване на всички противоепидемични мерки и ще има осигурени дезинфектанти. Предвид динамичната обстановка, организаторите запазват правото си да правят промени в програмата.

Програмата включва:

16:00-16:30 – Събиране на гостите в двора на читалището и неформално запознаване

16:30-16:45 – Официално откриване на събитието от екипа на „ТЯ в Габрово“ и Марина Кисьова де Хеус, изпълнителен директор на Академия „Екатерина Каравелова“

16:45 – 17:00 – Маргарита Михова разказва за историята на НЧ „Съгласие – 1911“, с. Велковци

17:00-18:00 – Отворено пространство (говорителки на „ТЯ в Габрово“ от изминалата година и доброволци от другите градове, където се организира „ТЯ в…™“, представят свои дейности и каузи)

18:00-19:00 – Споделена трапеза (гости и организатори споделят вкусотиите, които са донесли)

Социалният формат „ТЯ в …™“ е създаден от Академия „Екатерина Каравелова“ в Пловдив през 2018 г., а след това стига и до Варна, Габрово, Велико Търново и Сандански. Събитието в Габрово се организира на доброволчески принцип от Ивелина Иванова (БръмБър) и Маргарита Спасова (Форум за глокална промяна).

На снимката: Първото събитие на „Тя в Габрово“, 03.07.2019. Фотограф: Виолета Апостолова-Лети

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!