BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Условна присъда получи бившия шеф на Общинска служба земеделие в Руен


Илюстративна снимка: pixabay

Бившият началник на службата по земеделие в Община Руен се споразумя с прокуратурата за условно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 3 години. Бончо Бончев е лишен от право да заема длъжността началник на Общинската служба по земеделие за срок от 3 години.

По информация на държавното обвинение, Бончев е признал вината си, че по времето, когато е бил началник на службата по земеделие, нарушил служебните си задължения, регистрирайки 30 парцела, собственост на Община Руен, като такива отдадени под наем на друго лице. Бончев направил това на 18 май 2017 година, в село Руен. Имотите в действителност не били под наем, а с действията си извършителят целял да си присвои сумата от 121 710 лева земеделски субсидии, която да бъде изплатена на мнимия „наемател“.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда, посочват още от прокуратурата.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!