BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Условно наказание за кмета, шофирал след употреба на кокаин


Георги Георгиев – кмет на Калояново Снимка: Община Калояново

Кметът на пловдивската община Калояново Георги Георгиев се е споразумял с прокуратурата за наказание в размер на 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок. Той беше осъден за рекодно кратък срок, след като преди два дни беше арестуван, затова че шофира дрогиран. 

Георгиев ще трябва да плати и 400 лева глоба, и ще бъде лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца, е постановил още съда.

Определението на Районния съд в Пловдив е окончателно.

На 10-и ноември т.г., около 15 часа, полицейски служители, които осъществявали контрол по линия на безопасността на движението в селото, спират за проверка 39- годишния Георги Георгиев, който е управлявал служебния си автомобил. След като водачът слязъл, полицейските служители разпознали, че е кмета на община Калояново. Те му поискали документите за проверка, като им направило впечатление неговото поведение. Според свидетелските показания, цитирани от прокуратурата, той бил притеснен и ръцете му треперели.

На място бил повикан полицейски екип, който да тества Георгиев за употреба на алкохол и наркотици с техническо средство. Алкохолната проба била отрицателна, а за наркотици – положителна на кокаин. Кметът е задържан за срок от 24 часа, след което му е наложена мярка „Подписка“.

Това не е първото прегрешение на пътя на Георги Георгиев, който е втори мандат кмет на Калояново, припомнят местните медии. Преди 4 години и половина той отказал тест за алкохол и наркотици след катастрофа, станала на пътя между Пловдив и село Труд. Тогава Георгиев се блъска с мерцедеса си в маршрутка, но отказва да бъде тестван с аргумента, че пиел силни лекарства, които можело да повлияят на резултата.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!