BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хероин за над 30 млн. лв. е задържан във Варна (обновена)


Снимка: профил на Иван Гешев в Туитър

Близо 400 кг. хероин на стойност около 32 млн. лв. са били задържани във Варна. Информацията все още не е публикувана от нито една институция, имаща връзка с акцията, но е пусната в профила на главния прокурор Иван Гешев в Туитър. Гешев е пуснал и снимки.

Според източници на „По света и у нас“ хероинът е внесен през пристанище Варна. Задържан е в Търговище при прехвърляне на пратката от един на друг камион. Има арестувани в хода на акцията.

„Браво за добрата работа на колегите от ОП-Варна, ГДБОП и Агенция „Митници“, които отново защитиха нашите деца. България показва, че е солидна преграда срещу наркоразпространението!“, написа още в Туитър главният прокурор.

Няколко часа по-късно представители на посочените от Гешев институции дадоха брифинг във връзка със случая. На него се разбра, че общо 487 пакета са били скрити в тайници в 71 рула покривни платна с подложка (битумни ролки). Наркотикът е открит при проверка на четири контейнера с общо 1600 битумни ролки. Те са натоварени в пристанище в Дубай (Обединени Арабски емирства), но продавач е фирма от Иран. Получател е шуменска фирма, развиваща дейност в Търговище.

До момента е установено, че замесени в наркотрафика са 35-годишният собственик на фирмата и служител на митническо бюро Търговище. Двамата са привлечени към наказателна отговорност.

Стойността на наркотика по цени на следствието е между 26 и 36 млн. лева, а пазарните са двойно или тройно по-високи.

Предмет на контрабандата е хероин с общо тегло от 401,468 кг. Предвиденото наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от 100 до 200 хил. лева.

Това е първи случай, при който трафик на наркотици се установява на морска граница, посочват разследващите.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!