BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Частични избори в 2 общини и 10 кметства се провеждат днес

Снимка: „Отзвук“

На частични избори днес в страната се избират кметове на 2 общини и 10 кметства. Разкрити са общо 57 секции, а броят на избирателите по списък е 17 538.

Кметове на общини се избират в Баните и в Мъглиж. Изборът за кметове на кметства е в Слънчево, община Аксаково; Боян, община Венец; Пудрия в община Криводол; Славовица в община Долна Митрополия; Поточарка в община Крумовград; Трояново, община Камено; Калейца в община Троян, кметство Мъглен, община Айтос; Николаево, община Плевен и Стежерово в община Левски.

Секциите в населените места са отворили в 7:00, а изборният ден трябва да приключи до 20:00 часа.

По думите на говорителя на Централната избирателна комисия Таня Цанева пред БНТ, са осигурени лични предпазни средства на членовете на комисиите, на входа са поставени постелки с дезинфектант, спазва се физическа дистанция. А в една от общините изискват и да се попълни декларация от членовете на секционната комисия, че нямат симптоми на Covid-19.Организиран е ред да не се допуска струпване, поставени са табели с инструкции за правилна хигиена на ръцете, правилно носене на лицеви маски

Заради многото заявки към подвижната избирателна кутия за хора с увреждания в община Баните тя е започнала работа от 6:00 сутринта, предава БНР.

Днес се провежда и местен референдум, на който жителите на Обзор гласуват за обособяване на нова община с център град Обзор, която да включва и още шест населени места.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!