BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Шипка и пътят към Узана са проходими (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 21 февруари 2020)

Паметник на свободата, Шипка. Източник: Община Габрово

На прохода Шипка температурата е – 6°C. Пътната настилка е почистена и опесъчена, новата снежна покривка е 4 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. От Община Габрово публикуваха информация за зимната обстановка на 21 февруари 2020 г.:

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен и опесъчен, проходим е при зимни условия. Снежната покривка общо е около 40 см, малките писти работят.

Пътищата в община Габрово са мокри и обработени. Пътните настилки в областта са почистени. По усойните райони е възможно частично заледяване. Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е  2 °C, а влажността – 95%.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити и се изпълняват по график. Училищните автобуси са превозили всички деца до учебните им заведения.

Няма населени места без електроснабдяване. Възможни са временни прекъсвания, поради извършвани манипулации по мрежата.

Бележка на редакцията – използваната снимка на Паметника на свободата е илюстративна и не отразява непременно моментното състояние.

Материалът Шипка и пътят към Узана са проходими (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 21 февруари 2020) е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!