BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ще има финансови облекчения за пряко засегнатите от извънредното положение в Габрово

Общински съвет Габрово реши да има облекчения за финансовата тежест на лицата, пряко засегнати от въведеното извънредно положение, съобщават от Община Габрово.

Няма да се начисляват наеми/такси на следните наематели/ползватели на общинска собственост – заведения за хранене и развлечения, обекти за културни, образователни и творчески дейности, за периода от въвеждането на забраната за осъществяване на съответните дейности до отмяна на забраната; столове за ученическо хранене, разливочни, бюфети за ученическо хранене, стоматологични кабинети и щандове за книжарски стоки на територията на училищата – общинска собственост; терени – общинска собственост за разполагане на маси и столове за сервиране на открито пред заведения за хранене, както и такси за поставяне на вендинг и кафе автомати.

Периодът на отмяна на такси е от въвеждането на забраната за осъществяване на съответните дейности до отмяна на забраната. При търговци, които вече са заплатили такси за срока на забраната, те да бъдат прихванати от следващи дължими такси или срока на съответното разрешително да бъде удължен със срока на въведената забрана.

През 2020 г. отстъпка от 5% ще се прави на лицата, предплатили до 30 юни такса битови отпадъци за цялата година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!