BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ще се обсъжда бъдещото развитие на Зоопарк Габрово

Концепция за бъдещото развитие на Зоопарк Габрово ще бъде публично представена и обсъдена на 21 февруари от 17:30 ч. в Заседателна зала на ет. 3 в Община Габрово. Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход (до зала „Възраждане“) на административната сграда.

Концепцията е била разработена с цел да подпомогне процеса на лицензиране на Зоопарка, който да продължи развитието си съобразно съвременните изисквания. Освен опазване на диви животни извън естествената им среда, се предвижда и развитие на образователни програми, природозащитна дейност и подпомагане на научно-изследователска работа.

В срещата ще вземе участие и Валери Георгиев – началник отдел „Биологично разнообразие“ в Министерството на околната среда и водите.

Поканени за участие са гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване и други заинтересовани лица.

Материалът Ще се обсъжда бъдещото развитие на Зоопарк Габрово е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!