BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вики Бориславов се завърна с трето място в кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос

След пауза от над два месеца Виктор Бориславов (Мотоспорт, Варна, КТМ) се завърна с трето място в 6-ти кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос, проведен на мотополигона в град Троян.

В надпреварата, която беше валидна и за Републиканския ни шампионат, участваха 84 пилоти от 5 държави, а хубавото време привлече и сериозен брой зрители за състезателните маншове.

За младия габровски пилот това беше първо сериозно изпитание след сериозна пауза за възстановяване. Тя се наложи заради претърпяно падане в старт от Югоизточната зона на Европейския шампионат в Младина, Хърватия, в средата на юни, което доведе до контузия в рамото на Виктор.

Макар и още да не е в оптимална форма, Бориславов се пребори за трето място в Троян в клас МХ85. В първия манш състезателят на „Мотоспорт“ (Варна) стартира отлично и поведе, но в последствие беше изпреварен от Христиан Георгиев (Пловдив мотор спорт, КТМ). Виктор се задържа зад него, а трети се движеше Золтан Ордог (Yamaha) от Румъния. При един от елементите имаше паднал състезател и развят жълт флаг, което принуди Бориславов да намали скоростта, но това беше използвано от Ордог и той измести габровския талант от втората позиция. Георгиев спечели манша със сериозна преднина пред Ордог, а Виктор завърши 6 секунди след румънеца. Във втория състезателен манш стартовата бариера заклещи мотора на Вики и той потегли последен 13 – ти. Ядосан и пределно мотивиран, пилотът с номер 31 даде всичко от себе си и направи 11 изпреварвания, за да завърши отново трети след Християн Георгиев и Золтан Ордог. Това беше подреждането и в крайното класиране от кръга в Троян.

В генералното класиране за сезона в клас МХ85 на Източноевропейския шампионат по мотокрос води Християн Георгиев със 195 точки, следван от Ордог със 155 т., а Бориславов е трети със 125 т., като габровският пилот има и един пропуснат старт в Сърбия заради контузията в рамото. В Републиканския шампионат Виктор е на втора позиция във временното класиране със 180 точки. Лидер и тук е Георгиев, който е с 240 точки.

Идния уикенд е 6-я кръг от Републиканския шампионат по мотокрос на мотополигон „Порой“ край Поморие.

Източник: Вестник 100 Вести

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!